Tetovaná recenze

5. srpna 2010 v 20:00 | Tereza Matoušková |  Recenze
O knize Petera V. Bretta Tetovaný jsem se zmiňovala už v červencovém článku "Velké prázdninové fantasy menu (nejen) pro Králičistánce". Dostala jsem tuhle knihu jako svůj první recenzák od Topzinu a byla jsem připravená ji v recenzi rozškubat, jak jen to půjde, ale... nešlo to. Ta knížka vás po několika stránkách skutečně strhne a je mi líto, že tak nějak zůstává ve stínu všech těch Potterů, Edíšků a Eragonů. Pravdou je, že by dílku prospěla trochu dospělejší vizáž, ta obálka by se skutečně spíš hodila k nějakému přihlouplému teenegerskému fantasy. Svět jadrnců je přitom ponurý a občas bolavě realistický. Příběh sice začíná v době, kdy hrdinové pomalu ještě tahají kačera, ale na jejich osudech nic dětského neshledávám.
Když jsem okouzlena posledními stranami zasedala k notebooku, abych se proměnila v objektivního kritika, pomalu mi přišlo líto, že nemůžu do článku vložit všechno své nadšení z přečteného. Svět recenzenta je prostě docela jiný než svět čtenáře.
Celou rezenzi si můžete přečíst na stránkách internetového magazínu Topzine - zde. Jsem ve světě recenzáků, editorů a redakčních systémů nováčkem a budu ráda za všechny vaše případné komentáře.
Příjemné počtení přeje,
Temnářka
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Sikar Sikar | Web | 5. srpna 2010 v 20:14 | Reagovat

Recenzi není příliš co vytknout, sepsaná jest dle mého názoru dosti dobře.
A kniha sama z ní vyznívá zajímavě, musím přiznat.

2 Nariel Crash Nariel Crash | Web | 5. srpna 2010 v 20:37 | Reagovat

Bpkožel jsem zmíněnou knihu nečetla..Tak nemohu soudit..
Blog i tvou tvorbu ráda zkritizuji, ale prosím o strpení.Mám ještě nějaké kritiky před tebou..A tvorby tu máš taky docela dost..Takže musím přečíst větší polovinu,abych si udělala obrázek..pak ti dám vědět jakmile to bude hotové.. ;-)

3 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 5. srpna 2010 v 21:13 | Reagovat

[1]: Děkuji, to je mi balzám na sebevědomí. Knížka je to dobrá, jsem zvědavá na další díly. První díl trilogie je vždycky jen takový rozjezd.

[2]: Děkuji!!!
Nijak na to nespěchám, já sama mám v kritikách resty. Jen jsem si říkala, že trefné reflexe není nikdy dost. ;-)

4 Madeleine Madeleine | E-mail | Web | 6. srpna 2010 v 7:16 | Reagovat

Určitě zajímavá kniha, ale nečetla jsem. Recenze je opravdu dobrá.

Ohledně žádosti na mém blogu. Jsem poctěna, samozřejmě si povídku ráda přečtu. Můj email je nintendogs@seznam.cz. Ale předem upozorňuji, že jsem nekompromisní a moje kamarádky o mě říkají, že neexistuje literární počin, na kterém bych nenašla, alespoň tři malé obsahové chyby. :-D Ale všechno může být jednou poprvé... :-)

5 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 6. srpna 2010 v 17:24 | Reagovat

[4]: Děkuji.

Povídka odeslána. Neboj, já jsem - co se kritiky týče - zvyklá na ledacos. ;-)

6 *Emmgirl* *Emmgirl* | Web | 12. srpna 2010 v 17:23 | Reagovat

Jako vždy povedená recenze :-) Asi si knihu přečtu.

7 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 15. srpna 2010 v 21:22 | Reagovat

[6]: Děkuji. :-) Jen do toho. Další info o knížce najdeš na legie.info.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama