VELKÝ PODMOŘSKÝ KVÍZ

4. ledna 2011 v 12:21 | Tereza Matoušková |  Aktuality
Na zpestření dnešního mrazivého odpoledne jsem si pro vás připravila malý testík. Naostřete brky, ostrouhejte tužky, ověřte si své podmořanské znalosti a nezapomeňte se pochlubit v komentářích, jak jste dopadli. :-)

Bavte se,

Temnářka
***
KVÍZ
1. Femorian je...

a) muž
b) žena
c) zvíře
d) věc

2. Zorena a Atalan...

a) jsou dva moudří havrani
b) jsou dva čarodějové
c) jsou dva draci
d) Zorena je princezna a Atalan je kominík

3. Femorian a Atalan...

a) Femorian je vzácný drahokam, který drak Atalan hlídá ve své sluji.
b) Femorian je děvka, kterou Atalan potkal v přístavním městě Tark Itlen. Poté, co jí protáhl komín, mu ukázala tajnou chodbu do komnat princezny Zoreny.
c) Femorian je Atalanův domací mazlíček. Rád se nechá drbat za ušima.
d) Femorian je synem dvou žen, které Atalan ve svém životě nejvíce miloval.
e) Femorian je fretka, Atalan je mluvící havran.
f) Atalan sežral Femoriana

4. Tark Itlen je...

a) přístav
b) hora
c) klášter
d) hrad
e) město
f) moře
g) řeka

5. Co nebo kdo je/jsou Lúté a kolik jich je?

a) Lúté jsou drahokamy a je jich dvanáct, nejkrásnější z nich je Femorian, který hlídají draci Atalan a Zorena na hoře Tark Itlen
b) Lúté jsou moudří havrani a jsou dva - Zorena a Atalan
c) Lúté jsou bohové a je jich šest
d) Lúté je hrad, kde na svého zachránce čeká princezna Zorena
e) Lúté je hvozd na sever od Tark Itlen, kde se narodil vlkodlak Krinax. Je jenom jeden.

6. Co znamená ve starodelfštině slovo "Koret" a kdo ho používá jako své přízvisko?

a) princezna a používá ho Zorena
b) havran a používá ho Atalan
c) děvka a používá ho Kerdea
d) drak a používá ho Femorian/a

7. Kerdea dlouhé roky pátrala po Atalanovi. Kde ho nakonec objevila?

a) v podniku zvaném Zkrocený Inkubus
b) na hoře Tark Itlen
c) v klášteře Tark Itlen
d) spát na bidýlku vedle Zoreny
f) ve Femorianině náruči

8. Koho byste potkali nejspíše v doprovodu několik malých draků?

a) Femorian/a
b) Zorenu
c) Atalana
d) Kerdeu

9. Čarodějka Margeit a vlkodlak Krinax zplodili prvního potomka...

a) v manželské posteli
b) na seně
c) na vrzající posteli v zapadlém hostinci na jihu Swéru
d) v lese

10. Krinax a Zorena

a) Krinax je Zorenin potomek
b) Krinax je Zorenin pán
c) Krinax je Zorenin čaroděj
d) Krinax je vlkodlak, který držel princeznu na hradě Lúté

11. Jukata má kadeře...

a) světlé
b) rusé
c) světle hnědé
d) tmavě hnědé
e) černé
f) nemá kadeře, protože má srst

12. Delfský Správce sídlí

a) v Ravinoru
b) v Erilianu
c) na Tark Itlen
d) Delfie nemá Správce
e) jeden sídlí v Erilianu, druhý v Ravinoru

13. Špionka Est se objevila v příběhu

a) Branou snů
b) Tvář
c) Dnes se neproměňuj

14. Irid má

a) křídla
b) ploutve
c) motor
d) pedály

15. Temnářská federace se nazývá

a) Nergien
b) Swér
c) Delfie
d) Podmoří
e) Svaz zemí Hadích oček
f) Dračí říše

16. Podmoří stvořili

a) bohové z Aze
b) Lúté
c) Fretky
d) Mimozemšťané

17. V Podmoří najdeme dvě velká impéria. Jak se nazývají?

a) Nergein a Svaz zemí Hadích oček
b) Nergien a Swér
c) Nergien a Delfie
d) Dračí říše a Swér
e) Dračí říše a Svaz zemí Hadích oček
f) Dračí říše a Delfie
g) Dračí říše a Nergien
h) Svaz zemí Hadích oček a Delfie
ch) Svaz zemi Hadích oček a Swér
i) Delfie a Swér

18. Zasvěcení jsou...

a) mágové a kněží
b) havrani
c) draci
d) kominíci

19. Atalanovou velkou vášní je:

a) golf
b) Femorianino mohutné poprsí
c) divadlo a zahrada
d) sbírání Lúté
e) let za pěkného počasí a příležitostné pročesávání Zoreniných černých pírek

20. Kerdea Femorian/a...

a) miluje
b) nenávidí
c) pojídá
d) drezúruje
e) vystavuje si ho na poličce
g) obětovala drakům

21. Hádka, sex, hádka, sex..., to je styl...

a) Femorian a Atalan
b) Kerdey a Atalana
c) Atalana a Zoreny
d) Zoreny a Kerdey
e) Kerdey a Femoriana
f) Femoriana a Zoreny

22. Modré pruhy ve vlasech má...

a) Zorena
b) Atalan
c) Femorian/a
d) Kerdea
.
.
.
.
.
.

SPRÁVNÉ ODPOVĚDI:
1.a
2.b
3.d
4.c
5.c
6.d
7.a
8.a
9.d
10.c
11.d
12.a
13.b
14.a
15.b
16.a
17.i
18.a
19.c
20.a
21.c
22.c

VÝSLEDKY:

0-2 body Náhodný návštěvník
Tak vás tady zdravím, příjemně se usaďte a třeba si i něco přečtěte. :-)

3-5 bodů Občasný host
Je vidět, že sem chodíte pravidelně a Podmoří vám není úplně cizí.:-)

6-10 bodů Pravidelný host a čtenář
Očividně sem chodíte pravidelně a možná už jste i četli Bránu, Dnes se neproměňuj nebo Cukrkandl. Vážím si vaší podpory. :-)

11-17 bodů Věrný čtenář a Podmořan
Tohle zahřeje u srdce, jen tak dál a s Femorian/nem a Atalanem ke světlejším zítřkům. Věřím, že vás kvíz pobavil. :-)

18-22 Starý Podmořan
Nespíme spolu náhodou v jedné posteli? Nejíme z jedné misky? Vy mi snad čtete myšlenky! Něco takového se jen tak nevidí! :-)
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Barush Barush | 4. ledna 2011 v 12:44 | Reagovat

Starý ostřílený Podmořan 8-) Už zbývá se tam jenom přestěhovat..

2 Le fille Ash Le fille Ash | E-mail | Web | 4. ledna 2011 v 13:16 | Reagovat

Nechodím sem tak často, ne.... ale test jsem si (jen tak) zkusila :-) Buď jsem dobrá tipař, nebo nevím... Ale vyšlo mi, že jsem občasný host a Pravidelný čtenář zároveň. :-D (Což vlastně je pravda) Ale myslím, že se jednou budu muset pořádně začíst!
A jinak, děkuji za inspiraci... také bych mohla vytvořit podobný testík pro čtenáře mé povídky... :-)

3 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 4. ledna 2011 v 13:24 | Reagovat

[1]: Gratuluji. :-)

[2]: Chtěla jsem to opravit, aby to bylo jednoznačné, ale blog.cz mi nechce změny uložit a padá do chyby. :-(

Má to být:
6-10
11-17
a
18-22
...ale i tak je to krásný výsledek, moc mě to těší. :-)

4 Sikar Sikar | 4. ledna 2011 v 13:45 | Reagovat

10-17 bodů Věrný čtenář a Podmořan

teda, na to, že jsem Podmořské povídky četl všehovšudy dvě + tak jako obecně pochytil pár informací, to je skoro podezřelé. a to když jsem nevěděl jako že vůbec, tak jsem nehádal, ale prostě si dal nulu

5 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 4. ledna 2011 v 13:58 | Reagovat

[4]: Vzhledem k tomu, jak často se tu tvá plchostinná existence objevuje, se tomu vůbec nedivím. :-)
Tak se znalostí Cukrkandlu máš minimálně 10 otázek v kapse. Nechtěla jsem sem cpát nějaké detaily třeba z Brány, kde je jich požehnaně, protože je test určen zejména návštěvníkům blogu a mínila jsem to jako zpestření. :-)

6 Sikar Sikar | 4. ledna 2011 v 14:02 | Reagovat

[5]: A já tup ani neuvedl přímo svůj výsledek... 14!

Ale nejen Cukrkandl, dost pomohly i Kapky s otázkou 19.

7 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 4. ledna 2011 v 14:08 | Reagovat

[6]: Jistě, to mě nenapadlo. Tak v Kapkách je spousta téměř přebytečných informací koncentrovaná na malý prostor. Měla jsem držet jazyk víc na uzdě. :D

No, ono občas stačí číst moje komentáře a člověk se dozví polovinu věci, aniž by něco četl. Jsem ženská ukecaná. 8-O

8 Babe Babe | E-mail | Web | 4. ledna 2011 v 14:37 | Reagovat

O to se raději nebudu pokoušet, nechci se ztrapnit :D.

9 Sussanah de Silva Sussanah de Silva | Web | 4. ledna 2011 v 14:46 | Reagovat

13 bodů =) to je docela dobré na to, že jsem četla jen Cukrkandl =) ale přivádí mě to k myšlence, která mě napadla ráno - a to přečíst si celé Podmoří. Doufám, že je ještě k sehnání =)

10 Amestea Amestea | Web | 4. ledna 2011 v 14:53 | Reagovat

Tak já jsem si test udělala... Bodů 15 a na to, že jsem četla jen Cukrkandl... :-) Blahopřeji si. :D

11 Daletth Daletth | E-mail | Web | 4. ledna 2011 v 23:32 | Reagovat

Skončila jsem jako starý podmořan... :-D Vážně jsem netušila,kde sídlí Delfský správce a jaké má Jukata kadeře (že by srst?). Jinak to bylo vtipné, některé odpovědi mě lákaly -Kerdera Femorian/a... drezúruje:-D

12 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 5. ledna 2011 v 6:26 | Reagovat

[8]: Jen do toho, vždyť o nic nejde, je to fun. :-)

[9]: Určitě je. :-)
V menu by měli být odkazy na e-shopy. Vím, že to včera dělalo trošku psí kusy, protože se to Selenne při objednávce sekalo, ale snad už to stihli spravit. :-)

[10]: Taky blahopřeji. :-)

[11]: Jak jinak. :-D To jsou jen snadno přehlédnutelné detaily. O Správci bylo v Tváři a ta se odehrává v Ravinoru, jenže předpokládám, že už je to nějaký pátek, co jsi to četla a těch názvů je tam tolik, že to proletí. :-)
Uvažovala jsem, že za odpověď Kerdea Femorian drezúruje nechám půlbod, věříš? :-D

13 Chiara Chiara | Web | 5. ledna 2011 v 15:07 | Reagovat

Já jsem to nečetla a tak jsem to jen tak skusila. Musím říct, že jsem klikař.

14 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 5. ledna 2011 v 15:52 | Reagovat

[13]: Jak jsi dopadla?

(Doufám, že jsi mi z Femoriana neudělala fretku. :-D )

15 Telenta Telenta | Web | 5. ledna 2011 v 16:31 | Reagovat

Dvacet bodů. Osobně nechápu, jak se mi to povedlo :-D

16 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 5. ledna 2011 v 16:47 | Reagovat

[15]: Gratuluji, Starý Podmořane!!! :-)  :-)  :-) :-D

17 Sussanah de Silva Sussanah de Silva | Web | 5. ledna 2011 v 17:13 | Reagovat

[12]: jedna už ke mě jede =) jen si nepamatuju která :-D

18 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 5. ledna 2011 v 17:17 | Reagovat

[17]: Mělo to bílou obálku s černou kresbou nebo bílou obálku s černou kresbou? :-D

Rozhodla jsem, že už žádné bílé obálky s černou kresbou. Je to matoucí. Slyšíš, Alenko? :-D

19 Sussanah de Silva Sussanah de Silva | Web | 5. ledna 2011 v 17:28 | Reagovat

[18]: hmmm... řekla bych, že bílou obálku a černou kresbu! :-D

20 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 5. ledna 2011 v 17:32 | Reagovat

[19]: Já jsem si to myslela. :-D

21 ratuska ratuska | Web | 5. ledna 2011 v 18:44 | Reagovat

Hm, sedm bodů, to neni tak úplně špatný :-D. A kvíz mě bavil a nahlodal, asi bych měla víc zapátrat v Podmoří :-).

22 Polgara Polgara | Web | 5. ledna 2011 v 19:25 | Reagovat

Zajímavý kvíz, některé možnosti mě rozesmály. Ale zatím jsem to dotáhla bohužel "jen" na Věrného čtenáře a Podmořana :-)

23 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 5. ledna 2011 v 19:38 | Reagovat

[21]: To mě těší. ;-)

[22]: Muhehe. :-D I tak gratuluji. :-)

24 vivienne vivienne | Web | 5. ledna 2011 v 20:03 | Reagovat

juchů jsem Věrný čtenář a Podmořan :-)

25 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 5. ledna 2011 v 20:05 | Reagovat

[24]: Jak jinak. ;-) Gratuluji. :-)

26 Lomeril Lomeril | Web | 12. března 2011 v 21:52 | Reagovat

Kupodivu jedenáct a to jsem četla jen asi tak tři kapitoly Žádného cukrkandlu a anotace k vydaným knížkám. Plus samozřejmě některé úvahy :-)

27 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 13. března 2011 v 14:26 | Reagovat

[26]: Skvělé, gratuluji. :-)

28 Amy Amy | Web | 24. září 2011 v 22:21 | Reagovat

20 bodů, cha! :-)

29 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 25. září 2011 v 14:17 | Reagovat

[28]: Výborné. :-)

30 Aolorn Aolorn | 11. dubna 2012 v 18:42 | Reagovat

Hmmm 13 a to, přiznám se, jsem od tebe dosud nikdy nic nečetl, jen mi ty možnosti přišly jaksi nejlogičtější :-)

31 Tereza Matoušková Tereza Matoušková | E-mail | Web | 11. dubna 2012 v 22:59 | Reagovat

[30]: Super. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama